ÖVERI CLOTHING - JUTTA JOKINEN

ÖVERI CLOTHING - JUTTA JOKINEN

 

Pääsimme tässä keväällä jututtamaan Överin Clothingin perustajaa Jutta Jokista. Överi Clothing on Instagramissa toimiva second hand -yritys, jonka mottona on taistella vallitsevaa vaateteollisuuden kertakäyttökulttuuria vastaan tyylillä. Huhtikuussa vuoden täyttänyt Överi on lyhyessä ajassa kerännyt vaikuttavan määrän asiakas- ja fanikuntaa. Vietimme ihanan ja inspiroivan Jutan kanssa iltapäivän Helsingissä tutustuen hieman paremmin kasvoihin Överin takana!

DSC_0055.jpg

Moi Jutta! Kerrotko heti alkuun vähän itsestäsi. Kuka olet?

Hei tytöt! Olen tosiaan Jutta, 24-vuotias nuori yrittäjä Pohjanmaalta, Vaasasta. Kiinnostunut muodista, romaaneista, elokuvista, animesta, kestävästä kehityksestä ja tietenkin ruoasta.

Kerro vähän lisää Överistä. Miten Överi syntyi?

Överin idea alkoi koulusta vuonna 2016, kun katsoimme luokkani kanssa dokumenttielokuvan nimeltä The True Cost. Dokkari avasi silmäni vaateteollisuudesta ja siitä, minkä hinnan planeettamme maksaa vaateteollisuuden tuottamista saasteista. Lopputyötä tehdessäni keksin Överin hypoteettiseksi yrityksekseni. Vuotta myöhemmin pallottelin ideoita hyvän ystäväni kanssa second hand- yrityksen perustamisesta ja päätimme yhdessä perustaa Överin ihan aikuisten oikeasti.

Mikä on ollut haastavinta yrityksen perustamisessa? Tuliko joku asia yllätyksenä?

Haastavinta on ollut luultavasti kaiken paperityön tekeminen ja yrityksen perustamiseen liittyvä byrokratia. Kaikki pysyy tosin hanskassa, jos niin päättää.

Miten ihmiset ovat reagoineet sinuun nuorena yrittäjänaisena?

Positiivisesti! En itse muista yhtään vähättelevää katsetta tai kommenttia. Olen ollut myös onnekas ihanan kannustavan lähipiirini kanssa.

Mikä Överin tekemisessä parasta, mikä vähiten suosikkipuuhaa?

Parasta on asiakkaiden kohtaaminen ja vaatteiden kuvaaminen! Vaatteiden osto on ristiriitaista puuhaa. Tavallaan inhoan ja rakastan sitä yhtä aikaa. Vaikka Överin pyörittämisen taustalla on aatteeni ja arvoni, on silti tärkeää löytää vaatteita, joita ihmiset haluavat ostaa.

Miltä Överin tulevaisuus näyttää?

Kirkkaalta! Minulla on paljon suunnitelmia, joita haluaisin toteuttaa ja joista olen erittäin innoissani. Tällä hetkellä nautin kuitenkin Överin tekemisestä juuri näin.

DSC_0074.jpg

Entä sun tulevaisuus, mitä odotat eniten tältä vuodelta?

Odotan uusia ja kiinnostavia tuttavuuksia, perheeni pieneen berninpaimenkoiran pentuun tutustumista, harrastuksia ja opiskelua!

Ketä/keitä sä ihailet? Onko sulla jotain esikuvia?

Tällä hetkellä mieleeni tulee Vasemmistoliiton tuore kansanedustaja Mai Kivelä, joka on tehnyt tasa-arvon ja ympäristöasioiden ääressä töitä 9-vuotiaasta asti. Uskomaton nainen!

Uuden sukupolven ympäristöaktivistit jotka taistelevat planeettamme tulevaisuudesta.

Mistä inspiroidut?

Studio Ghiblin elokuvista ja musiikista, mun lahjakkaista läheisistä, mun rakkaasta Atesta ja tietysti luonnosta.

Mitä haluaisit oppia lisää?

Haluaisin opiskella ympäristötieteitä ja valtiotieteitä. Haluan aseistaa itseni niin sanotusti järeimmillä aseilla. Koulutus ei ole ikinä turhaa.

Parhaat vastuulliset brändit just nyt?

Patagonia, Ohoy Swim ja Flow Cosmetics.

 
MAAILMAN PARAS BANAANILEIPÄ (V, GL)

MAAILMAN PARAS BANAANILEIPÄ (V, GL)