MAAILMAN PARAS BANAANILEIPÄ (V, GL)

MAAILMAN PARAS BANAANILEIPÄ (V, GL)

 

Tämä alunperin Feel good kitchen -blogista napattu banaanileivän resepti on ollut meidän brunssien kohokohta jo vuosia. Resepti on helppo, onnistuu joka kerta ja ainekset löytyvät aina kaapista. Yksi harvoista, jonka minäkin muistan ulkoa!

image1 (3).jpeg
image1 (4).jpeg

Gluteeniton ja vegaaninen banaanileipä (V, GL)

Tarvitset:

  • 4 kypsää banaania (3 taikinaan, 1 koristeeksi)

  • 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja*

  • 0,5 dl kookosöljyä

  • 0,5 dl vaahterasiirappia (tai tummaa siirappia pienempään budjettiin)

  • 1 tl kanelia

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • ripaus vaniljaa, suolaa ja kanelia

  • pieni kourallinen sekä taateleita että saksanpähkinöitä

*Kaurajauhot voi valmistaa itse helposti kotona heittämällä kaurahiutaleita blenderiin!

Tee näin:

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Öljyä leipävuoka.

Muussaa kulhossa kolme banaania ja sekoita joukkoon sula kookosöljy ja siirappi. Lisää toiseen kulhoon kaikki kuivat ainekset, sekoita ja kaada ne sitten märkien joukkoon. Vatkaa hyvin, ja sekoita lopuksi joukkoon pieniksi pilkotut taatelit ja pähkinät. Seoksen tulee olla paksua, muttei kuitenkaan liian jämäkkää.

Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita lusikalla. Puolita neljäs banaani ja painele puoliskot taikinaan koristeeksi. Voit lisätä päälle vielä lorauksen siirappia ja murskattuja pähkinöitä halutessasi.

Paista leipää 180 asteessa uunin keskitasolla n. 45min, anna jäähtyä ja nauti!

 
TÄLLAINEN OLISI VUOSI 2019, JOS MINÄ SAISIN PÄÄTTÄÄ

TÄLLAINEN OLISI VUOSI 2019, JOS MINÄ SAISIN PÄÄTTÄÄ