HELMIKUUN SUOSIKIT

HELMIKUUN SUOSIKIT

 

Helmikuu jätti meidät pienoiseen sokkitilaan - joko se meni? Viikot tuntuvat menevän älyttömän nopeasti, ja kevätauringon tuoma ihan uudenlainen energia on herätellyt kroppaa talviunilta. Kuukausi oli suhteellisen stressitön, ja panostettiin molemmat ehkä vähän tajuamattakin omaan hyvinvointiin kaunokirjallisuuden, urheilun ja laskiaispullien (!!) merkeissä. Auringon vaikutus on kyllä ihan ihmeellinen! Kaikki tuntuu kivemmalta.

Ennen helmikuun virallisia lemppareita haluamme vinkata Suomen kuvalehdessä julkaistusta jutusta Olipa kerran Pasila, joka löytyy sivulta myös podcastina. Ahdistava, mutta älyttömän koskettava teksti elämän kiertokulusta ja ilmastonmuutoksesta. Lähetetään kaikille kanssa-ahdistuneille voimia maaliskuuhun, kevään energialla pystytään tekemään vaikka mitä.

N: Helmikuussa pukeuduin ruskeaan. Löysin kuukauden alussa kirpparilta käsinommellut ruskeat puvunhousut, jotka istuvat mulle ihan täydellisesti (niin hyvin, että viereisen pukukopin sovittajakin ihasteli tätä ihmettä). Tykkään hirveästi leikitellä vaatteilla ja kokeilla uusia yhdistelmiä, ja housujen myötä näin tilaisuuden kokoruskealle asulle tulleen. Yhden värin asut ovat parhautta! Tämän asukokonaisuuden olen yhdistänyt Niken Huarache-tennareihini, jotka ostin uutena peräti viisi vuotta sitten. Paita ja vyö ovat housujen tavoin secondhandia.

IMG_9421n.jpg

L: Helmikuun paras juttu oli tietenkin laskiaispullat. Kuvassa turkulaisen Leipomo Grynin vegaaninen laskiaispulla, jossa kermavaahto on korvattu mantelimaidosta tehdyllä vaahdolla. Mantelimassakin oli itsetehtyä! Turussa Grynin lisäksi vegaanisia laskiaispullia saa tietojeni mukaan ainakin Café Artista (Artin laskiaispulla oli ihan yhtä taikinainen ja ihana kuin normaalisti valikoimista löytyvä mantelipulla), Tiirikkalasta, Kirjakahvilasta, Kosken Leipomosta sekä Leipomo Nurmi & Sulosen myymälöistä. Lisäksi Sorttiinan vegaanisia laskiaispullia löytyy K-Citymarketeista. Helsingissä olen testannut vain Bean There-kahvilan laskiaispullat, superhyviä nekin! Mulla ei laskiaipullien täytteen suhteen ole ehdotonta mielipidettä, joten helmikuun aikana piti tietenkin maistaa pullia sekä hillolla että mantelilla. Muutamaankin otteeseen…

DSC_0001.jpg

L: Viime kuussa luin Sivumennen-podcastin innoittamana Aila Meriluodon Vaarallista kokea - teoksen, joka on syntynyt Meriluodon päiväkirjamerkintöjen pohjalta. Ja voi että. Tästä kirjasta tuli tärkeä. En oikein vielä osaa edes puhua lukukokemuksestani, mutta joka sivulla oli jotain niin kaunista ja oivaltavaa, koko kirja täynnä vahvaa tunnetta ja rohkeutta.

Opettelin ostolakon myötä pois myös kirjojen ostelusta ja palannut kirjaston käytäville. Tapa on tullut jäädäkseen! Vaarallista kokea tosin tuntuu nyt niin merkitykselliseltä että haluaisin teoksen hyllyyni. Täytyy lähteä kiertelemään divareita!

IMG_9440.jpg

N: Aloin loppukuusta lukea jo kauan kirjahyllyllä pölyttynyttä Johannes Anyurun De kommer att drunkna i sina mödrars tårar -kirjaa (suom. He hukkuvat äitiensä kyyneliin). En halua paljastaa juonesta liikaa, joten lyhyesti sanottuna: lukekaa tämä. Pidän itse hirveästi maagisesta realismista ja dystopisista teoksista, joten tämä osittain nykyajan Göteborgiin ja osittain dystopiseen fasistien valtaamaan Ruotsiin pohjautuva romaani teki suuren vaikutuksen. Kirja ottaa kantaa rasismiin ja terrorismiin erityisesti Pohjoismaissa, ja kuvailtava synkkä tulevaisuudenkuva saa ajatukset liikkeelle.

 
KORVAAMATON

KORVAAMATON

LUONNONKOSMETIIKAN DEODORANTIT TESTISSÄ

LUONNONKOSMETIIKAN DEODORANTIT TESTISSÄ