LUONNONKOSMETIIKAN DEODORANTIT TESTISSÄ

LUONNONKOSMETIIKAN DEODORANTIT TESTISSÄ

 

Deodorantit olivat meille molemmille ne tuotteet, joiden kohdalla luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen epäilytti. Tuttu ja turvallinen Doven Original päätyi epäröidessä kassahihnalle monesti, vaikka ekodödöjen kokeileminen kiinnostikin - eikä mikään ihme, sillä sen oikean löytämisessä voi hyvin kulua kuukausia. Kokeilemalla ja kärsivällisyydellä pääsee kuitenkin pitkälle, ja muutamat testaamistamme ekodödöistä ovat ansaitusti jääneet pysyvään käyttöömme.

Testissä olleet luonnonkosmetiikan deodorantit ovat alumiinittomia, eivätkä siis tavallisten antiperspiranttien tavoin estä hikoilua. Kaikki dödöt testattu mm. töissä, luennoilla, lämpöjoogassa ja kuntosalilla.

IMG_9405.jpg

We Love The Planet - Sweet Serenity - 15,95 €

N: Tätä soodapohjaista deodoranttia käytin on ja off muutaman vuoden ajan. Tuoksu on mielestäni ihana - juuri sopivan makea ja ruusuinen -, ja kompakti metallipakkaus kulkeutuu helposti mukana pienissäkin laukuissa. Omassa käytössäni tuote pitää yleensä arjen puuhissa, mutta pettää usein esimerkiksi urheillessa. Deodorantti sisältää runsaasti erilaisia öljyjä ja saattaa siksi tahrata erityisesti vaaleita vaatteita. Kyseessä on mielestäni kuitenkin kokeilemisen arvoinen tuote!

Arvio: +++

Madara - Soothing Deodorant - 13,95 €

L: Tästä dödöstä aloitin luonnonkosmetiikan vaihtoehtojen testailun. Mieto tuoksu ja katseenkestävä purkki! Alussa tuntui toimivan todella hyvin, mutta parin viikon käytön jälkeen suuresti hehkutettu deodorantti alkoi yhtäkkiä pettää arkikäytössäkin. Tälle täytyy ehkä antaa joskus vielä uusi mahdollisuus, mutta en suosittelisi kovasti hikoileville tai juuri luonnonkosmetiikan deodorantteihin siirtyvälle.

N: Tämä deodorantti ei pitänyt itselläni ollenkaan! Tuotteen tuoksukaan ei ihastuttanut mitenkään erityisemmin.

Arvio: ++

Ben & Anna - Persian Lime - 13,95 €

N: Ihanan sitruksinen tuoksu ja plussaa helposti kierrätettävästä pakkauksesta! Ruotsalaisen Ben & Anna -merkin dödöt ovat soodapohjaisia, mikä joillakin voi ärsyttää kainaloiden herkkää ihoa. Itse en ole kuitenkaan huomannut reagoivani soodaan, ja tämä deodorantti onkin mm. hyvän pitävyytensä ansiosta yksi lemppareistani. Pitää itselläni hien hajun poissa koko päivän. Selkeää miinusta tuotteelle tulee kuitenkin sen tahrivuudesta - deodorantti saa kermaisuutensa sheavoista, joka on jättänyt ikävät jäljet valkoisiin paitoihini. Huom! Tuote sisältää mehiläisvahaa eikä siksi ole vegaaninen.

Arvio: ++++

DSC_0675.jpg

Madara - Herbal Deodorant - 14,90 €

L: Madaran yrttideodorantti on ollut mulla toimivana käytössä jo monta kuukautta. Tämä on toiminut kokeilluista tuotteista mulla parhaiten ja palaan tähän varmasti jos parempia ei löydy. Tuoksu on dödön nimestä huolimatta aika mieto, ei häiritsevä. Kuivuu nopeasti eikä jätä jälkiä! Klassikkotuote, josta ehkä itse alottaisin kokeilun.

Arvio: ++++

Madara - Bio-Active Deodorant - 14,90 €

Oli raadin aktiivisesti urheilevan (ja runsaasti hikoavan) miesjäsenen käytössä kuukausia, kunnes alkoi vähitellen falskaamaan. Tuoksukaan ei kuulemma miellyttänyt. Tämän jälkeen ollut Lotalla testikäytössä muutamaan otteeseen ja kestänyt hyvin hikoilua! Hyvä vaihtoehto niille, jotka harrastavat kevyehköä urheilua tai hikoilevat vähän maltillisemmin.

Arvio: +++

Speick - Men Active Deo Roll-On - 10,90 €

Edellämainitun miesarvostelijan uusi suosikki, joka pitää hienhajua pitkään ja hyvin. Kestänyt pitkiä päiviä ja rankkoja urheilusuorituksia. Purkista tulee mieleen hyttysmyrkky mutta tuoksu onneksi suhteellisen mieto. Meiltä miinusta ainoastaan turhasta men-etuliitteestä tuotteen nimessä!

Arvio: ++++

Onko teillä joitain suosikkeja luonnonkosmetiikan deodoranttien joukossa tai onko joku ylläolevista ollut teillä käytössä? Me aiomme seuraavaksi testata Schmidt’sin deodorantteja sekä itsetehtyä kookosöljypohjaista deodoranttia!

 
HELMIKUUN SUOSIKIT

HELMIKUUN SUOSIKIT

SUSHIRULLAT TERIYAKI-TOFULLA (V, GL)

SUSHIRULLAT TERIYAKI-TOFULLA (V, GL)