TAMMIKUUN SUOSIKIT

TAMMIKUUN SUOSIKIT

 

L: Kuluneen kuukauden aikana tein ensimmäistä kertaa vuosiin lasagnea. Ohjenuorana toimi tämä Chocochilin linssilasagneohje. Niin hyvää! En oikeastaan käytä vegaanisia juustoja, joten yhtä lasagnea varten sellaisen ostaminen tuntuu turhalta. Tässä lasagnessa on vain vegaaninen valkokastike sekä linsseillä höystetty tomaattikastike. Multa löytyy usein kaapista lasagnelevyjä lukuunottamatta kaikki tähän tarvittavat ainesosat, joten resepti oli tervetullut uutuus vakioreseptieni joukkoon. Tätä teen varmasti uudestaan helmikuun aikana, täyttävää mutta ei kuitenkaan liian tuhtia arkiruoaksi!

Kuva Tanska-Saksa -lauttamatkalta

Kuva Tanska-Saksa -lauttamatkalta

IMG_3671.jpg

N: Tein tammikuussa suhteellisen spontaanin matkan Hampuriin, ja matka oli aivan ihana monella tapaa. Matkustin yksin pitkästä aikaa, olin lomalla, kaupunki oli uusi ja mieleinen – ja pääsin sinne bussilla. Aloitin tammikuun aikana myös uuden jakson Malmössä, jonne sinnekin kuljen Lundista bussilla. Busseilu olikin yksi kuukauden lemppareista: etenkin Lundista Hampuriin oli tosi mielenkiintoista nähdä maisemien vaihtuvan pikkukylistä kaupunkeihin, mitä esimerkiksi lentämällä ei pääse kokemaan. Mainittakoon vielä, että bussimatkani hiilijalanjälki oli noin 10% vastaavan lentomatkan hiilijalanjäljestä. Rohkaisen kaikkia bussilla tai junalla matkustamiseen! Tiedän, että Suomessa Keski-Eurooppa tuntuu hyvin pitkälti bussilla tavoittamattomalta, mutta väliä Turku-Lund bussein, junin ja laivoin edestakaisin ravanneena voin sanoa, että pitkätkin matkat menevät loppujen lopuksi nopeasti lukiessa, nukkuessa tai kuunnellessa musiikkia.

L: Tammikuun inspiroivin ja ilahduttavin asia oli Ilmastoveivi 2019-kampanja. Kampanjan tavoitteena on kerätä 500 000 allekirjoitusta kevääseen mennessä, jolloin vetoomus luovutetaan Suomen pääministerille. Ideana on vaatia Suomea tulevana EU-puheenjohtajamaana käyttämään mahdollisuus vaikuttaa ilmastopolitiikkaan. Tästä voit lukea vielä jutun kampanjan takana olevasta nuoresta opiskelijasta, Laura Kolehmaisesta. Käykää allekirjoittamassa ja jakakaa eteenpäin!

N: Ostin Hampurista jo muutaman vuoden haaveilemani silmälasit Ace & Tate:lta. Ace & Tate on hollantilainen silmälasimerkki ja -liike, jonka mottona on valmistaa laatulaseja edullisesti ja läpinäkyvästi (esimerkiksi lasien valmistusprosessiin tehtaineen voi käydä tutustumassa brändin nettisivuilla). Ace & Tate kertoo myös aktiivisesti yrittävänsä pienentää hiilijalanjälkeään, ja nettikaupasta löytyy nyt 14 parit biohajoavasta asetaatista tehtyjä kehyksiä.

 

 
3 x VEGAANINEN LEIVÄNPÄÄLLINEN KIKHERNEISTÄ

3 x VEGAANINEN LEIVÄNPÄÄLLINEN KIKHERNEISTÄ

OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ

OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ