OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ

OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ

Seitsemän kuukauden mittainen ostolakkoni päättyi vuodenvaihteessa. Täältä voit lukea aikaisempia ajatuksiani lakon ajalta!

DSC_0204.jpg

Yhtenä päälimmäisistä muistoista ostolakon ajalta on elokuun Flow-festivaalit, joita ennen olin lähinnä valtavan helpottunut voidessani hyvällä syyllä olla välittämättä ulkonäköpaineista ja asukilpailusta. Vielä ensimmäisen festivaalipäivän alussa selittelin itselleni ja ystävilleni, kuinka ihanaa on olla vapaa paineista ja säännöistä ja keskittyä festivaaleilla olennaiseen. Astuessani porteista festivaalialueelle harkittuihin asukokonaisuuksiin ja villeihin kuoseihin pukeutuneiden ystävieni kanssa ahdistus ottikin vallan. Tätä on tosi vaikea myöntää, mutta häpesin itseäni ja asuani. Oli vaikeaa olla tyytyväinen omaan t-paitaan ja farkkuihin, kun ympärillä oli joukoittain kivasti pukeutuneita ihmisiä, joista moni oli hankkinut leikittelevät asunsa juuri tätä tilaisuutta varten. Reaktioni harmitti ja hävetti.

Turhauttaa huomata, että samat mielihalut vaivaavat edelleen. Yhtenä päivänä tässä kuussa harkitsin jo vakavasti aromadiffuuserin hankkimista, toisena huulipunan ja valkoisen kauluspaidan ostamista. Vaikka diffuuseri on kiinnostanut jo pitkään, nousi tämä yhtäkkinen tarve muutamasta instagram-kuvasta. Huulipunan valitseminen taas tuli jopa uniini!

Olen huomannut parhaimman aseen taistelussa mielitekoja vastaan olevan aika. Useimmat toiveet unohtuvat tunneissa, jotkut muutamassa päivässä. Hävettää myöntää, että en muista yhtäkään niistä asioista, joita lakon aikana ajattelin haluavani tai tarvitsevani vielä sen jälkeenkin, poikkeuksena se valkoinen t-paita, josta mainitsin täälläkin. Olisivatko ne asiat oikeasti olleet ostamisen arvoisia, jos en kuollakseni pysty mainitsemaan niistä enää yhtäkään?

Näin jälkikäteen ajateltuna lakko sujui yllättävän nopeasti ja helposti, ostamatta jättäminen tuntui usein hyvältä ja luonnolliselta. Opin tarkkailemaan omia mielitekojani ulkopuolelta ja tunnistamaan ostotarpeen taustalla olevan tunteen. Olen myös opetellut ajattelemaan jokaisen ostopäätöksen kannanottona. Ajatus siitä, että viestin kaikilla valinnoillani selkeästi arvojani, on itselleni valtavan tärkeä!

TAMMIKUUN SUOSIKIT

TAMMIKUUN SUOSIKIT

MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)

MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)