MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)

MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)

 

Tänään tarkoituksenani oli tehdä maa-artisokkakeittoa (jota olen himoinnut jo kuukausitolkulla), mutta koska jääkapistani löytyi aivan liian monta avattua purnukkaa, päätinkin tehdä jotain niistä ja maa-artisokat saivat jäädä kauppaan. Avattuna minulla oli kaurakermaa, kookosmaitoa ja tomaattisen pizzakastikkeen jäämät, ja hetken googlailtuani ja länsiafrikkalaisesta maafe-keitosta inspiroituneena päätin, että kokeilisin maapähkinäistä bataattikeittoa. Ja tuli muuten ihan sairaan hyvää! Helppo ja ihana keitto, josta saa monen päivän ateriat.

IMG_9192.jpg

Maapähkinäinen bataattikeitto lehtikaalilla (iso padallinen)

Tarvitset:

Oliiviöljyä paistamiseen

1 iso keltainen sipuli kuutioituna

3 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä

1 rkl raastettua inkivääriä

2 bataattia, kuorittuna ja kuutioituna

1 tölkki murskattuja tomaatteja*

1 tölkki kookosmaitoa*

5 dl vettä

1 tl suolaa ja kurkumaa

2 tl currya

2 dl murskattuja maapähkinöitä

3/4 dl maapähkinävoita

1 rkl srirachaa

Kolme kourallista pilkottua lehtikaalia tai muuta vihreää

Murskattuja maapähkinöitä koristeeksi

*Itsehän käytiin siis kaurakerma/kookosmaitoseosta ja pizzakastiketta, ja silti oikein hyvää tuli! Soveltaa saa.

Tee näin:

  1. Paista sipulit ja inkivääri runsaassa öljyssä isossa kattilassa

  2. Lisää mukaan bataattikuutiot, tomaatit, kookosmaito, vesi, mausteet ja pähkinät – anna kiehua

  3. Bataatin pehmennyttyä hieman lisää joukkoon maapähkinävoi, sriracha ja lehtikaali

  4. Maista, mausta tarvittaessa ja anna hautua, kunnes bataatit ovat täysin kypsentyneet

  5. Koristele halutessasi pähkinöillä ja nauti!

IMG_9199 (2).jpg
 
OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ

OSTOLAKOSTA - AJATUKSIA LAKON PÄÄTYTTYÄ

BANAANIPANNUKAKUT (V, GL)

BANAANIPANNUKAKUT (V, GL)