BANAANIPANNUKAKUT (V, GL)

BANAANIPANNUKAKUT (V, GL)

 

Aloitetaan tammikuu resepteistä tärkeimmällä! Perinteiset banaanipannarit kananmunasta ja banaanista olivat suosikkiaamupalani vielä pari vuotta sitten. Nämä vegaaniset versiot ovat ihan yhtä ravinteikkaita ja jopa tuplasti herkullisempia!

Olen vuosien varrella kokeillut vegaanisten ja gluteenittomien pannukakkujen teossa monenlaisia eri jauhoja ja kikhernejauhot ovat osoittautuneet heittämällä parhaiksi - ne sitovat taikinaa juuri sopivasti korvaten samalla kananmunat. Kikhernejauhot on meidän kuiva-ainekaapin vakiotavaraa, niin monikäyttöinen raaka-aine!

DSC_0698.jpg
Pannukakkujen päällä maapähkinävoita, mustikoita, paahdettuja kookoslastuja sekä loraus vaahterasiirappia.

Pannukakkujen päällä maapähkinävoita, mustikoita, paahdettuja kookoslastuja sekä loraus vaahterasiirappia.

Vegaaniset ja gluteenittomat banaanipannukakut

n. 20 pannukakkua (määrä vaihtelee taikinan paksuuden ja pannukakkujen koon mukaan)

2 kypsää banaania

3 dl kikhernejauhoja

5 dl kasvimaitoa (itse käytän Kaslinkin kauramaitoa)

½ tl leivinjauhetta

1 ½ tl kanelia

ripaus kardemummaa

Sekoita ainekset yhteen blenderissä, sauvasekottimella tai käsin (jos teet käsin, muussaa banaanit haarukalla huolellisesti ennen muiden ainesosien lisäämistä). Anna taikinan turvota hetken aikaa. Mitä pidempään taikina seisoo, sitä muhkeampia ja ilmavampia pannukakkua saat! Paista kauniin värisiksi esimerkiksi kookosöljyssä (lämmitä pannu ja öljy kunnolla ennen paistamisen aloittamista).

 
MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)

MAAPÄHKINÄINEN BATAATTIKEITTO (V, GL)

JOULUKUUN SUOSIKIT

JOULUKUUN SUOSIKIT