TATTARIGRANOLA

TATTARIGRANOLA

 

Tein viime viikolla tattarigranolaa enkä ole sen jälkeen muuta syönytkään. Niin hyvää ja rouskuvaa!

DSC_0407.jpg

KANELI-APPELSIINI-TATTARIGRANOLA

6 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)

4 dl tattarisuurimoita

Kookoshiutaleita, siemeniä ja pilkottuja pähkinöitä maun mukaan (itse laitan yhteensä n. 4 dl)

Ripaus suolaa

3/4 dl kookosöljyä

3/4 dl vaahterasiirappia

2 appelsiinin kuori

1 tl kanelia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa vaahterasiirappi, sula kookosöljy, kaneli ja appelsiineista raastettu kuori ja kaada sekoitus kuivien päälle. Sekoita huolellisesti, kippaa pellille (tästä tulee noin kaksi pellillistä) ja painele tasaiseksi. Paista uunissa n. 40 minuuttia, muista sekoittaa tai käännellä muutamaan kertaan. Anna jäähtyä.

Granola säilyy ilmatiiviissä säilytysastiassa noin kuukauden, jos vaan malttaa olla syömättä.

Tämän tattarimuron täytteitä voi varioida loputtomasti. Saksanpähkinät ja hasselpähkinät sopivat omaan suuhuni ehkä parhaiten, mutta kalliit pähkinät voi hyvin korvata siemenillä tai esimerkiksi manteleilla. Appelsiinin tilalla myös esim. raastettu omena voisi toimia hyvin.

 
KAMERASTA: SÖDERÅSEN

KAMERASTA: SÖDERÅSEN

ILMIÖITÄ

ILMIÖITÄ