TERVEISIÄ TALVIUNILTA

TERVEISIÄ TALVIUNILTA

 
Pöydällä Mia Kankimäen  Naiset joita ajattelen öisin , yksi tämän talven suosikkikirjoistani.

Pöydällä Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin, yksi tämän talven suosikkikirjoistani.

Kulunut talvi on ollut kevyin moneen vuoteen, pimeimmät kuukaudet menivät ohi huomattavan nopeasti ja olen voinut hyvin. Syynä seuraava:

Marraskuussa hidastin. Varasin kalenteriini iltoja, jolloin valitsin vinyasatyylisen joogan sijasta rauhallista yiniä, luin ja makoilin. Joskus en tehnyt yhtään mitään. Antauduin pimeydelle ja väsymykselle ja annoin itselleni anteeksi sen, etten palautunut esimerkiksi työpäivästä tai -viikosta yhtä nopeasti kuin ennen. Talvella saa ja kuuluukin väsyttää.

Olen aina ollut ihminen, joka jaksaa lyhyillä yöunilla pitkiäkin ajanjaksoja. Tänä talvena huomasin kuitenkin tarvitsevani enemmän unta pimeään aikaan, kahdeksan tuntia yössä alkoikin yhtäkkiä tuntua välttämättömyydeltä. Tiedättekö, kasvitkin ovat lepotilassa talvikuukaudet. Luonto seuraa vuodenaikoja - miksi me olisimme poikkeus?

Mikä rikkaus, nämä vuodenajat. Harmaan loppusyksyn jälkeen ensimmäisinä aurinkoisina talvipäivinä ilo kupli kehossa, olo oli kuin kasvilla. Otan pitenevät päivät ja lisääntyvän auringonvalon vastaan valtavalla ilolla, itsekin vasta pikkuhiljaa kevääseen heräillen.

 
SUSHIRULLAT TERIYAKI-TOFULLA (V, GL)

SUSHIRULLAT TERIYAKI-TOFULLA (V, GL)

3 x VEGAANINEN LEIVÄNPÄÄLLINEN KIKHERNEISTÄ

3 x VEGAANINEN LEIVÄNPÄÄLLINEN KIKHERNEISTÄ