JÄTTEETTÖMÄT RESEPTIT - LINSSIKEITTO (V, GL)

JÄTTEETTÖMÄT RESEPTIT - LINSSIKEITTO (V, GL)

 
DSC_0656 2.jpg

Linssikeitto on yksi ehdottomista lempiruuistani, teen sitä valehtelematta vähintään joka toinen viikko. Laitan ylijäämät aina annoskokoisissa pakasterasioissa pakkaseen, josta keittoa on kätevä ottaa esimerkiksi työevääksi.

Linssikeittoon on ihan superkätevä heitellä jääkaapin nahistuvia kasviksia. Lisäksi se on halpaa ja muokattavissa niin moneksi! Kiireessä vedän mutkia suoraksi ja jätän esimerkiksi porkkanat pois. Tarvittaessa chili ja inkivääri ovat myös korvattavissa jauheversioilla!

Tämän ohjeen mukaan tehtäessä sekajätteeseen päätyy vain punnitustarrat. Käytin omistamiani muovipusseihin pakattuja mausteita, mutta mausteita saa irtona joistain It’s Pure-ketjun liikkeistä sekä kauppahallien mausteliikkeistä!

DSC_0671.jpg

Linssikeitto (n. 6 annosta)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

pala inkivääriä raastettuna

1/2 tl kurkumajauhetta

1/2 tl jauhettua korianteria

2 porkkanaa

3 dl kuivia punaisia linssejä

8 dl vettä

1 tlk (400 ml) tomaattimurskaa

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

1 tl suolaa

Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja porkkanat sekä raasta pala tuoretta inkivääriä ja kuullota niitä oliiviöljyn ja mausteiden kanssa kattilan pohjalla, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää sitten vesi ja tomaattimurska. Kun seos kiehuu, lisää huolellisesti huuhdellut punaiset linssit. Keitä kannen alla, kunnes porkkanat ja linssit ovat kypsiä (n. 30 min). Ota keitto hetkeksi pois liedeltä, lisää suola sekä kookosmaito ja soseuta. Kiehauta valmis linssikeitto vielä nopeasti ja anna hautua kannen alla hetken aikaa.

 
DIY: KESTOVANULAPUT

DIY: KESTOVANULAPUT

MUOVITON MARRASKUU

MUOVITON MARRASKUU