SESONKIRUOKAA - BORSSIKEITTO (V, GL)

SESONKIRUOKAA - BORSSIKEITTO (V, GL)

 

Syksy + juurekset = täydelliset olosuhteet keitontekoon! Tämä borssikeitto on mahtava monesta syystä, mutta erityisesti ainestensa vuoksi; keiton vihannekset ovat edullisia ja tulevat läheltä. Resepti on mutkaton ja helposti muokattavissa oman kaapin antimiin sopivaksi, sillä mukaan voi raastaa vähän kaikenlaista juuresta. Keittoa tulee iso padallinen (omassa yhden hengen taloudessani melkein viikon eväät!).

Tein keiton Wonder Veganin ohjetta (klik!) mukaillen.


 
 

Vegaaninen borssikeitto

Tarvitset:
3 isoa punajuurta
2 isoa perunaa
1 sipulin
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
1/2 kaali
n. 2,5l vettä + kaksi kasvisliemikuutiota
3 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
vegaanista creme fraichea (esim. Oatly)


 
 

Tee näin:

  1. Kuutioi sipulit ja paista kullanruskeiksi.

  2. Kuori halutessasi perunat ja kuutioi pieniin paloihin. Keitä 2,5 litrassa vettä n. 7min.

  3. Lisää joukkoon liemikuutiot, valkoviinietikka, suola ja pippuri.

  4. Viipaloi kaali keittoon sopiviksi suikaleiksi. Lisää suikaleet perunoiden joukkoon ja anna porista 10min.

  5. Kuori ja raasta sillä aikaa porkkanat ja punajuuret. Lisää sitten raaste ja paistetut sipulit keitokseen. Lisää vettä tarvittaessa ja keitä vielä viitisen minuuttia.

  6. Maista ja mausta haluamillasi mausteilla!

  7. Korista creme fraichella ja nauti! (Itse lisäsin kuvan oton jälkeen päälle vielä oluthiivahiutaleita…)

 
 
PARHAAT PODCASTIT

PARHAAT PODCASTIT

OODI KUUKUPILLE

OODI KUUKUPILLE